Energie Adviesplan
Een duurzamer gebouw is goed voor het milieu én je energierekening, maar waar begin je? We bieden je drie heldere stappen om concreet en haalbaar te verduurzamen. De eerste stap geeft inzicht in je energieprestaties, knelpunten en verbetermogelijkheden.
Expert
Van inspectie naar inzicht
Een Energie Adviesplan (EAP) is een gedegen onderzoek waarmee we snel en nauwkeurig achterhalen welke mogelijkheden er zijn om energieprestaties van gebouwen te verbeteren. Je krijgt inzicht hoe je jouw installaties kunt verbeteren, leert zwakke schakels te herkennen en krijgt in één oogopslag duidelijk welke aanpassingen we kunnen realiseren.
Hierbij kijken we niet naar losse onderdelen, maar naar het beheersysteem als geheel. Zo krijg je grip op de prestaties van je gehele gebouw. De EPS is een goede basis voor stap twee van het verduurzamingstraject, waarin we een op maat gemaakt technisch plan voor je opstellen om jouw gebouw te verduurzamen.
Ook de ambities en plannen die je hebt met het bedrijf of gebouw, alle wet- en regelgeving, de energiemarkt en verduurzamingsmogelijkheden nemen we mee in ons advies. Zo komen we samen tot een realistisch pallet aan verduurzamingsmogelijkheden die aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden, de specificaties van het gebouw en de eisen die ervan uit wet- en regelgeving worden gesteld.
Vragen en antwoorden
We snappen dat verduurzaming een complex begrip is en de hoeveelheid informatie soms overweldigend kan zijn. Daarom zetten we enkele relevante vragen en antwoorden voor je op een rijtje.
Het oriënterende gesprek, waarin je samen met onze adviseur inzichtelijk maakt wat je plannen en ambities zijn voor de toekomst, is altijd gratis.
Het belangrijkste voordeel is dat je grip krijgt op de prestaties van je klimaatinstallaties. Bovendien kunnen we vaak direct eenvoudige oplossingen doorvoeren om het aantal storingen te verminderen. Uiteindelijk levert, naast comfort voor de gebruikers, ook een lager energieverbruik op en dus een lagere energierekening.
Voorbeelden van punten die worden meegenomen in een Energie Adviesplan zijn:
- Tapwater
- Beoordeling onderhoudscontact
- Ketelregeling en onderlinge afstemming van de ketels
- Ketelregeling
- Distributie- en afgiftesysteem warmte
- Basisgegevens van de koelinstallatie
- Centrale luchtbehandeling
Onze adviseur voert eerst alle basisgegevens in over het gebouw en de installatie. De scan is zo ontworpen dat we zoveel mogelijk gebruik kunnen maken van beschikbare gegevens. Denk bijvoorbeeld aan data van periodiek onderhoud. Daaruit volgen specifieke vragen over het systeem, maar de adviseur weet altijd precies waar hij op moet letten. Vervolgens verwerken we deze gegevens tot eenduidige aanbevelingen over maatregelen of vervolgonderzoek.
Inspecties op maat
Inspecties en certificeringen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat installaties en systemen voldoen aan normen, regelgeving en veiligheidseisen, en ze dragen bij aan de algehele kwaliteit en betrouwbaarheid van de installaties. Als gebouweigenaar kun je eenvoudig en vlot de volgende inspecties boeken:
- Scope 14-inspectie
- GACS-inspectie
- EML-inspectie
- Energielabel
Hoe het werkt
Energie Adviesplan
Succesvol verduurzamen begint bij inzicht. Dankzij ons Energie Adviesplan brengen we problemen, onderliggende oorzaken en wettelijke verplichtingen in kaart.
Van inzicht naar oplossingen
Vanuit inzicht gaan we het gesprek aan over concrete oplossingen. Wat het jou als gebouweigenaar onder aan de streep oplevert, is leidend. Daarom zijn onze oplossingen altijd passend binnen de vastgoedstrategie en onderhoudsplanning.
Voorlopig ontwerp
Concrete oplossingen vertalen we naar drie conceptontwerpen, gebundeld in een voorlopig ontwerp. Hierin vatten we het geschatte energieverbruik van het concept, investerings- en exploitatiekosten, kosten van levensduur van het systeem en comfortniveau.
Definitief en uitvoeringsontwerp
Jij bepaalt waar je in investeert. Samen komen we tot een technisch eisenpakket vastgelegd in een definitief ontwerp en uitvoeringsontwerp. Ook financiële haalbaarheid in combinatie met subsidies wordt daarin meegenomen.
Realisatie en onderhoud
Besluit je het ontwerp ook door ons te realiseren, dan gaan we bouwen. Na oplevering leggen we het beheer en onderhoud vast in ons meerjarenonderhoudsplan. Jouw duurzame gebouw en installaties blijven daarmee in goede handen.
Neem contact op
Klaar voor een duurzame volgende stap? Vul het formulier in en wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.